Scouting Heesch Blogboek

Westmalle Dag 10: Klaar voor vertrek

Thijmen en Sanne La

Om 8:30 ’s ochtends werden wij allemaal heerlijk rustig wakker gemaakt door de porrende voetjes van Bas. Behalve Oetse en Jasper, want zij hadden een uitslaapbon gewonnen. Maar ons goede humeur was van korte duur toen we beseften dat de regen kei hard op het tentdoek sloeg. Na een gevarieerd ontbijt van– verrassing –boterhammen en muesli begonnen we aan het eerste spel van de dag: Cluedo van Dannique en Ella. Tijdens dit spel kwam onze ware detective naar boven. Al speurend naar hints kwamen we erachter dat Lara (de mede-eigenaar van dit kampterrein, aldus het spel) de moordenaar was van de eigenaar van dit kampterrein. Ineens was het logisch dat er een knuppel uit de werktent was verdwenen en er een groot bloedbad achter het toiletgebouw was 😉.

Na deze spannende ontdekking was het tijd voor een héél luxe lunch: tosti’s! Na dit feestmaaltje begonnen we aan het tweede spel: El Grande. Dit spel hadden Jens, Bas en ik (Sanne La) georganiseerd. Inmiddels was het gestopt met regenen en kwam zelfs het zonnetje af en toe door. In dit spel werd in teams rondgelopen door een groot stuk bos om gebieden te ontdekken en al communicerende door portofoons werd contact gemaakt met de hoofdpost, waar het speelbord lag. Na anderhalf uur zwoegen was er een team met maar liefst 21 legers in de gebieden en daarmee de winnaar van dit spel.

Toen we terugkwamen op het kampterrein werden wij verplicht om een rustuurtje te houden. Dit moest van de staf omdat ons humeur inmiddels flink gedaald was. Het rustuurtje was een goed idee, want toen we om 17:00 uur begonnen met het opruimen van het kampterrein, werd er goed doorgewerkt en waren we eigenlijk eerder dan gepland klaar.

Na dit harde werken hebben we een driegangenmenu op van tomatensoep, noedels en danoontje. Na ons laatste avondmaal wachtte er nog één grote taak op ons: het inpakken van onze rugtassen. Tijdens deze mission impossible werd brute kracht gebruikt (lees: zitten op de tas) om deze dicht te krijgen. Uiteindelijk is alles op wondere wijze gelukt. Maar rusten, ho maar! De afwas moest nog gedaan worden! Inmiddels is het 20:30 en wordt er nog steeds gepoetst.

Vanavond helaas geen kampvuur-opblijfavond, want morgen moeten we vroeg opstaan. Hoe laat precies, dat is een mysterie. Verwacht dus in ieder geval maar dat wij morgen met dikke wallen aan komen fietsen in Heesch.

Tot morgen!

Groetjes,
Thijmen en Sanne La