Scouting Heesch Blogboek

Terschelling Dag 1 & 2: Trein, Boot & Kampopbouw

Bas & Vincent

24 augustus

Nadat jullie allemaal vertrokken waren zijn we naar het treinstation gelopen om de reis naar Terschelling te starten. De reis verliep erg soepel, we hebben zelfs een tussenstop van 2 minuten gehaald wat wel te prijzen is. Die korte tussenstop had er alleen wel voor gezorgd dat de groep verdeeld was over 2 coupes, een grote groep in de ene en een kleine groep in de andere. Je zou zeggen dat de staf zich bij de grote groep zou voegen maar de ervaring leert anders. Die truc met de eerste tussenstop konden we helaas niet bij de volgende overstap maken. We hadden genoeg tijd om over te stappen maar omdat íémand persé aan de noodrem moest trekken (ik noem geen namen want ik zou het niet weten). In ieder geval hadden we ineens een stuk minder tijd en zagen onze trein in de horizon verdwijnen.

Aan het einde van de treinrit wachtte het avondeten op ons. Een lekkere pastasalade met een hint van rucola waar we later de volgende dag nog veel plezier aan hebben beleefd omdat de gamel waar die in zat een dag niet was schoongemaakt.

Na het avondeten zijn we de boot opgestapt, een best flinke veerpont met een open bovendek om het vasteland in de verte weg te zien gaan. Maar voordat we de boot op konden moesten we nog een stukje fietsen. Wat normaal een doodsimpel klusje was, was een hels karwei geworden omdat al onze bagage, dus niet alleen onze dagrugzak maar ook onze hikerugzak (die grote), naar de boot gebracht moest worden. Laten we zeggen dat onze ruggen het er niet mee eens waren.

Qua kampopbouw is het verrassend snel en soepel verlopen. Een taakje wat normaal wel een stuk van de dag zou kosten was nu in een momentje opgelost. Er waren wat tegenslagen, we kwamen er bijvoorbeeld achter dat we de stokken van de kampvuurtent waren vergeten. De muggen die op het kampterrein zijn, lieten ook hun smerige hoofdjes zien. We hebben er de hele avond en nacht last van gehad. Na een korte mededeling van de staf was de dag toch echt afgelopen en werd het tijd om naar bed te gaan.

25 augustus

We mochten langer blijven slapen want we hadden de tenten al opgezet waardoor we dat niet in de ochtend hoefden te doen maar we moesten er nog steeds vroeg uit om 8:30 uur.

Ochtendprogramma was een tikspel waarbij je in een rij moest staan zodat je 2 velden had, er was 1 tikker per veld, als iemand achter een ander persoon ging staan was de volgende, samen met trefbal waarbij je elkaar af moet gooien en als je af bent moet je naar het volgende trefbal gebied.

Omdat we de kampvuurtentstokken vergeten waren hebben we met wat schroeven en planken geïmproviseerd zodat we de tent toch konden opzetten.

Ella en Brigitte waren de hele tijd de tikker bij het programma van Jens en Jasper aangezien dit toch een beetje moeilijk bleek te zijn.

Voor het middag programma deden we hunger games waarbij je als tweetal samen een leven hebt en als je getikt wordt door een ander team ben je allebei dood. Je had ook extra hulpmiddelen waardoor je beter kan overleven, je hebt een bomvest als je getikt word is de ander ook dood. Ook heb je een bal waarbij je mensen kan afgooien, als je iemand met een bomvest afgooit is alleen hij af en niet degene die de bal heeft gegooit. Je hebt ook touw die je neerlegt als een cirkel, als iemand daar in staat is hij dood, je kreeg bij het begin van het spel een raadsel.

Avondeten was wraps met geraspte kaas, maïs, ijsbergsla, tomaatjes, crème fraiche, bosui, zoetzure saus, komkommer en gehakt.

We hebben zo avondprogramma, daarover zul je lezen in de volgende blog.

- Bas
- Vincent