Scouting Heesch Blogboek

Dag 3: Hike (I)

Lars & Luuk

Maandag ochtend moesten we vroeg opstaan omdat we met de Appa naar het startpunt van de hike gebracht. Het station in Spa was het startpunt. Na een paar minuten lopen kwamen we al meteen bij een grote berg aan, iedereen zag er al meteen tegen op maar we moesten omhoog. Toen we boven waren hadden we een heel mooi uitzicht over de stad Spa. Een stukje verder stond een grote beer en dat was al gelijk de eerste opdracht, we moesten het huisnummer van de beer op schrijven: XIII. Een stukje verder naar beneden lag het Spa riviertje waar het echte Spa water vandaan komt.

We hadden zo'n goed tempo en liepen niet fout waardoor we een uur voor op schema lagen. Na heel veel bergen op en af geweest te zijn, veel mooie uitzichten te hebben gezien, en veel uitdagende opdrachten te hebben gedaan kwamen we bij de etenspost. Daar aten we broodje hamburger en rustte we wat uit in het zonnetje met gratis WI-FI.

Vervolgens reden we naar het slaappunt met de auto, dat was achter een kerk in een klein Belgisch dorpje. Dit was een groot grasveld op een heuvel. Daar bouwden we van drie friettentjes een grote hut. Een friettentje is een plastic zeil dat je vouwt tot een soort frietzak. Hier slaap je in tijdens een hike. Om het vuur aan te maken moesten we eerst hout sprokkelen in het bos, aangezien het hout redelijk nat was maakten we het vuur aan met lampenolie. Er was een groepje fransen kinderen bij die bij het vuur kwamen zitten en half mee kwamen zingen. Rond een uur of 12 gingen we slapen.