Scouting Heesch Blogboek

Studio 100 zomerkamp maandag

Filia

Beste iedereen,

Nadat we allemaal waren aangekleed en hadden ontbeten kwam Nienke om met ons te ochtendgymnastieken op leuke minidisco muziek en aangezien Jiggo dit zo leuk vond doen we dit nu iedere dag! Tijdens deze ochtendgymnastiek kwamen Piet Piraat en Berend Brokkenpap langs. Piet Piraat had verschillende kaarten met figuren erop deze figuren waren een beer, een boom en een paddenstoel. We hadden bedacht dat deze drie figuren bos gemeen hadden. Het was dus tijd om naar het bos te gaan. Toen we hier aankwamen zaten er twee matrozen die zeiden dat wij een schatkaart konden verdienen als we een spelletje levend piraten stratego van hen konden winnen. De Welpen wonnen natuurlijk, want niemand verslaat ons! Met deze kaart gingen we de schat zoeken, die overigens erg lekker was.

Toen de schat terecht was vroeg Piet of we hem met nog een probleem konden helpen, de soep van Berend Brokkenpap smaakte namelijk nergens naar. Doormiddel van een smokkelspel hadden we het voor elkaar gekregen dat we verschillende lekkere ingrediënten hadden voor een heerlijke soep.

's Avonds was het tijd om onze T-shirts te beschilderen met de boom, de beer en de paddenstoel die we 's morgens hadden gezien.

Als bedankje voor alle goede hulp kregen we van Piet Piraat en Berend Brokkenpap een puzzelstukje die we de rest van de week zullen moeten verzamelen.