Scouting Heesch Blogboek

Eerste dag op de toverschool

Wiwo

Zondag 24 Juli: Eerste dag

Middag

Om 14:00 zijn we ons kamp begonnen met de aankomst van onze fantastische welpen. Nadat we onze spullen uitgepakt hadden was het tijd om afscheid te nemen van de ouders.

Hierna was het tijd voor de regels van het kamp. Stil zitten vinden de welpen nog altijd lastig, dus al die energie moest er even uit. Tijdens een kleine rondleiding in de tuin kwamen we 2 heksen tegen. Dit waren de directrice van de toverschool en een van de leerlingen. Om te kunnen bewijzen dat wij wel echt de juiste welpen waren hebben we een actieve quiz gedaan.

Wonder boven wonder was dit genoeg om de welpen moe te maken, dus hebben we maar een rustuurtje ingelast. Dit gaat onder hetgenot van een snoepwinkeltje, waarbij de welpen hun eigen tovermuntjes in kunnen wisselen in ruil voor heerlijke lekkernijen.

Avond

Op het menu stonden heerlijke wraps gevuld met niets anders dat de beste ingrediënten uit het toverbos. Na het toetje, een heerlijke mok vla, was het tijd voor de corvee.

De kinderen kregen zoveel energie van het eten dat het weer tijd was voor wat spelletjes. We hebben ons bezig gehouden met tovenaarstikkertje (om onze snelheid te testen) en het fluisterspel (om ons luistervermogen te testen).

Het was gelukt! De welpen waren weer moe geworden en het was tijd om de eerste dag van dit kamp af te sluiten. Na het plassen, wassen, tanden poetsen en handen wassen hebben we nog een
spelletjes in de slaapzaal gespeeld en daarna onze oogjes gesloten.

Wat een geweldige dag was dit, tot de volgende blog!