Scouting Heesch Blogboek

Onze training is begonnen!

Wiwo

Maandag 25 Juli: Tweede dag

Ochtend

Onze dag begon al vroeg. Tijd voor uitslapen hadden we niet, want we moeten trainen voor het enige echte tovertoernooi. Gisteren zijn de welpen in groepen verdeeld, maar we kunnen nog niet zien wie bij welke groep hoort. Om dit op te lossen gaan we toverstokken en vlaggen maken in de kleuren van de groepen (Roze, Groen en Blauw).

De directrice wil graag in alle trots de toverbeker laten zien, maar als we het lokaal in lopen is
de beker verdwenen!

De welpen bedenken een plan om de beker terug te kunnen vinden en besluiten om op onderzoek uit te gaan in het toverbos. Hier hopen we aanwijzingen te vinden die ons naar de beker kunnen leiden.

Middag

In het bos vinden we studenten van de toverschool, zelfs eentje die een toverfoutje had gemaakt en in een zebra veranderd was. De studenten hadden zelf al stukjes van een kaart gevonden in het bos en als wij de studenten konden helpen kregen we een stukje tocht.

Aan het einde van de middag hadden we al wel 9 stukken tocht gevonden! Maar er missen nog een
paar stukken dus we kunnen de beker nog niet vinden.

Avond

Na het eten was het tijd om contact op te nemen met het thuisfront, oftewel kaartjes schrijven.
Onze welpen hebben super hard gewerkt om alle ouders een mooie kaartje te sturen. Deze zijn ondertussen al op de post gedaan, dus ze zijn onderweg.

We hebben de dag met een rustig spelletje, Weerwolven van Wakkerdam, afgesloten. Daarna was het weer tijd voor….. plassen, wassen, tanden poetsen en handen wassen.

Dit was het weer voor vandaag, tot morgen!